Alles over hockey op de Olympische Spelen van Parijs

Alles over hockey op de Olympische Spelen van Parijs

Alles over hockey op de Olympische Spelen van Parijs
5 maart 2023

In 2024 vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs, Frankrijk. Eén van de populairste sporten op de Olympische Spelen is hockey, en de locatie voor het hockey evenement is reeds aangekondigd. Het hockey evenement zal plaatsvinden in het Stade Olympique Yves-du-Manoir, gelegen in de stad Colombes, ten noordwesten van Parijs.

Hockey in het Stade Olympique Yves-du-Manoir

Het Stade Olympique Yves-du-Manoir is een historisch sportcomplex dat al sinds 1907 bestaat. Het heeft een capaciteit van 14.000 toeschouwers en heeft al vele grote sportevenementen gehost, waaronder de Olympische Spelen van 1924. Het is dan ook een zeer geschikte locatie voor het hockey evenement op de Olympische Spelen van 2024.

Het stadion ligt aan de noordkant van Parijs, in het departement: Hauts-de-Seine (92) dichtbij de stad Colombes. De afstand tot het Olympisch dorp is 9 km naar het westen. Sporthallen in de buurt zijn La Défense Arena, Stade de France of het Olympic Aquatics Centre.

hockey stadion en wedstrijden OS2024

Hotels in de buurt van Stade Olympique Yves-du-Manoir (hockey)

Als je van plan bent om naar de Olympische Spelen te gaan en een hockeywedstrijd bij te wonen, dan zijn er verschillende hotels in de buurt van het Stade Olympique Yves-du-Manoir waar je kunt verblijven. Enkele populaire hotels in de omgeving zijn het Renaissance Paris Hippodrome de St. Cloud Hotel en het Mercure Paris La Défense Grande Arche Hotel.

Bekijk en boek hier alvast je accomodatie in en rond het stadion.

Wanneer vinden de hockeywedstrijden plaats op de OS2024?

De hockeywedstrijden op de Olympische Spelen van 2024 zullen plaatsvinden van 27 juli tot en met 9 augustus. De hockeyfinale is dus op 9 augustus. Het exacte schema voor de hockeywedstrijden zal pas later worden bekendgemaakt, maar als je geïnteresseerd bent in het bijwonen van een hockeywedstrijd, kun je de website van de Olympische Spelen in de gaten houden voor meer informatie over de tijden en data van de wedstrijden.

Kortom, als je een fan bent van hockey en van plan bent om naar de Olympische Spelen van 2024 te gaan, dan kun je een hockeywedstrijd bijwonen in het historische Stade Olympique Yves-du-Manoir in Colombes, ten noordwesten van Parijs. Er zijn verschillende hotels in de omgeving waar je kunt verblijven en het exacte schema voor de hockeywedstrijden zal later bekend worden gemaakt. Houd deze website over de Olympische Spelen in de gaten voor meer informatie over de hockeywedstrijden op de Olympische Spelen van 2024. Lees ook meer over hockey op de officiele website van de OS2024.

Reacties

info over hockeywedstrijden OS in Parijs

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden