Algemene informatie Olympische Spelen 2024 in Parijs

Algemene informatie Olympische Spelen 2024 in Parijs

25 juli 2019

In juli 2017 is bepaald dat de "Olympische Zomerspelen" in 2024 zullen worden gehouden in Parijs. Dit zal de 30e editie worden van de Zomerspelen die voor het eerst in 1896 werden georganiseerd.
Parijs was de enige overgebleven kandidaat. Los Angeles, de enige andere kandidaat voor deze editie, had aangegeven de OS van 2028 te willen organiseren en heeft deze ook toebedeeld gekregen.
De Franse hoofdstad wilde de Spelen al organiseren in 1992, 2008 en 2012 en nu is het er dan eindelijk van gekomen. In 2024 is het exact 100 jaar geleden dat de zomerspelen ook in Frankrijk werden gehouden.

Locaties in Parijs

Meer dan driekwart van de wedstrijden zullen worden gehouden binnen een straal van 10 km van het Olympisch en Paralympisch dorp. Zowel het Olypische dorp als de stadions liggen op nog geen 8 kilometer van het centrum van Parijs. Dit betekent dat alles enerzijds goed bereikbaar is voor de sporters als de toeschouwers en anderzijds een enorme drukte in hartje Parijs wordt vermeden.

Wanneer zijn de Spelen exact?

Op vrijdag 26 juli is de officiële openingsceremonie en aansluitend starten de Zomerspelen in Parijs en de laatste dag is op 11 augustus 2024.

Welke sporten zijn er?

Vanaf 2020 zijn er 32 Olympische sporten. Ervan uitgaande dat deze sporten voorlopig blijven gehandhaafd heb je de volgende OS sporten:
Atletiek, Badminton, Basketbal, Boksen, Boogschieten, Breakdancing, Gewichtheffen, Gymnastiek, Handbal, Hockey, Honkbal, Judo, Kanoën, Klimmen, Paardensport, Roeien, Schermen, Schietsport, Skateboarden Softbal, Surfen, Taekwondo, Tafeltennis Tennis, Triatlon, Voetbal, Volleybal, Waterpolo, Wielersport, Worstelen, Zeilen, Zwemmen,

Hoe nu verder voor supporters?

Gezien het feit dat de spelen in Europa worden gehouden in 2024 en dan ook nog in een erg centrale stad, namelijk Parijs, zal de vraag naar kaarten enorm zijn. Niet alleen heb je de trouwe supporters uit andere werelddelen, maar vooral ook heel veel Europeanen die geïnteresseerd zijn om dit unieke event te bezoeken. De kosten zijn verhoudingsgewijs laag, aangezien je met de auto kunt komen en zelfs ver buiten Parijs voor een klein bedrag kunt overnachten. Of de tent meenemen en bivakkeren op een camping in de omgeving.
Mocht je in een hotel willen verblijven in de buurt van het olympisch dorp en de stadions, dan is het raadzaam om zo vroeg mogelijk een hotel te reserveren. Het makkelijkste is om dit te doen via Booking.com. Ook kun je via AirBNB al vroegtijdig een onderkomen regelen.
De tickets worden pas ongeveer een jaar van tevoren beschikbaar gesteld. Dit betekent medio 2023. Je dient er dan direct bij te zijn om te zorgen dat je eventueel tickets krijgt toegewezen. Het is van belang om je dus aan te melden bij sites die je automatisch en direct op de hoogte stellen wanneer en waar de ticketsverkoop beschikbaar is. 

Overnachten in Parijs

Zoals hierboven aangegeven is het essentieel om tijdig je onderkomen te regelen indien je in de buurt van Parijs wilt overnachten. Maar hoe regel je de beste accommodatie op de beste plek in Parijs? Het advies is om vooraf te gaan kijken wat er allemaal mogelijk is. Gezien het feit dat Parijs voor veel mensen in Europa goed aan te rijden is, kun je het beste de komende jaren een hotel boeken in of rondom Parijs. Zo maak je niet alleen kennis met de "stad van de liefde", maar heb je ook een leuke stedentrip en ben je straks de meute voor in 2024. Bezoek campings, AirBNB's en hotels en benader ze vooraf. Vraag de lokale aanbieders hoe je het beste een plek bij hen kunt bemachtigen zonder dat je de hoofdprijs betaalt. Eigenlijk is dit het allerbelangrijkste want indien je naast tickets grijpt, is het mogelijk om t.z.t. rondom het Olympisch dorp tickets te bemachtigen van supporters uit landen van wie hun idool niet (meer) meedoet.

Zomerspelen 2020 in het Japanse Tokyo

De tickets voor voor de Olympische Spelen in Tokyo van 2020 zijn op 21 juni 2019 vrijgegeven en waren via Sunweb Sports & Events te bestellen. De eerste Olympische kaartjes waren erg snel uitverkocht dus het is belangrijk om er snel bij te zijn voor in Parijs.

Olympische Zomerspelen 2024 - Wikipedia

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden