Hoe bestel je tickets voor de Olympische Spelen in Parijs?

Hoe bestel je tickets voor de Olympische Spelen in Parijs?

9 oktober 2019

Hoewel het nog een eind weg lijkt, zijn veel mensen al bezig met het bemachtigen van tickets om de wedstrijden van de Olympische Zomerspelen in Parijs bij te kunnen wonen.
Omdat het in Europa wordt gehouden en Parijs goed bereikbaar is, is de verwachting dat het storm zal gaan lopen. Niet alleen voor Nederlands en Belgen. Vandaar dat het advies is om je nu al aan te melden bij aanbieders, zodat je straks een verhoogde kans hebt om dit prachtige event live bij te kunnen wonen. De ervaring van eerdere bezoekers leert dat je al een aantal jaren van tevoren hiermee bezig dient te zijn en de tickets ongeveer een jaar voor aanvang daadwerkelijk op de markt komen.
 
Op Olympischespelenparijs.nl vind je alles over het kopen van tickets en toegangsbewijzen voor de Olympische Spelen in Parijs, maar ook informatie over overnachten en het programma en dataImage result for olympische spelen

Particuliere en zakelijke kaarten

Het is mogelijk om dit 4 jaarlijkse event zowel particulier als zakelijk te bezoeken. Niet iedereen heeft de mogelijkheid - sterker nog 90% niet - om zakelijk tickets te bestellen, want hier dien je wel een eigen bedrijf voor te hebben, dan wel een werkgever die de OS kan inzetten als client event.
De NOC*NSF werkt voor de ticketverkoop met twee verschillende partners, waarvan de ene partij het alleenrecht heeft voor particuliere tickets en de ander juist het alleenrecht voor particulieren. Zo is het de laatste decennia eigenlijk altijd gegaan en ook voor 2020 is dit zo ingeregeld. De verwachting is dan ook dat dit voor 2024 opnieuw wordt ondervedeeld onder twee aanbieders die tickets en kaarten verkopen om wedstrijden bij te kunnen wonen.

ATPI sports events

De zakelijke tickets zullen hoogstwaarschijnlijk alleen door ATPI Sports en Events worden verkocht. Zij zullen dan het exclusieve recht hebben om voor Nederland zakelijke pakketten aan te bieden. Een pakket kan bestaan uit een volledige trip voorzien van vervoer, overnachting, tickets etc. Bekijk ook de website van ATPI zelf.Gerecylede medailles voor Olympische Spelen in 2020

 

Sunweb Sport & Events

Sunweb is de officiële partner voor de ticketverkoop voor 2020. De verwachting is dat deze organisatie ook een goede kans maakt om ergens medio 2023 de tickets voor Parijs te mogen gaan verkopen. Zij zullen dan het verkoopkanaal zijn voor de particuliere verkoop. Tzt kun je automatisch op de hoogte worden gebracht door je aan te melden op deze site en alle informatie te ontvangen. Dit doe je door slechts je mailadres in te vullen, dat is alles.

Prijzen van tickets

Vooralsnog is het niet bekend wat de prijzen van een bepaalde wedstrijd zullen zijn. Op basis van feitelijke ticketprijzen de afgelopen jaren en die voor 2020 in combinatie met de richtlijnen die worden meegegeven vanuit het NOCNSF - dit om te voorkomen dat de minder rijke mensen niet kunnen gaan - is de verwachting dat deze ongeveer hetzelfde zullen zijn. Concreet betekent dit een prijs van ongeveer €30,- voor het bezoeken van een wedstrijd in de voorrondes en op een gemiddelde plek. Atletiek en zwemmen is vaak wat duurder (ongeveer €40,-) en fietsen en roeien weer wat goedkoper (rond de €22,-). Tickets voor de ceromie zijn veelal het duurst. Denk aan bijna €100,- om getuige te kunnen zijn van de opening van de OS in Parijs.
Prijzen voor finale tickets zijn fors duurder en kunnen behoorlijk verschillen per finale, afhankelijk van de plek die je hebt in het stadion.
Het advies is ten alle tijde: koop alleen tickets via de erkende en speciaal door het NOC*NSF aangewezen aanbieders en niet zomaar online of rondom het Olympische Spelen gebied. Je zult namelijk niet de eerste zijn die veel geld betaalt maar uiteindelijk teleurgesteld het event dient te verlaten. Ook voor alle finalewedstrijden is dit het devies.

Afbeeldingsresultaten voor Love Nest in Saint-Michel

Op de hoogte blijven

Het is eerder dan je denkt medio 2023 en om te voorkomen dat je de boot mist, kun je je zeer eenvoudig aanmelden via de button op Olympischespelenparijs.nl
Blijf automatisch op de hoogte en zorg dat je tijdig ticket informatie ontvangt en daadwerkelijk bij de OS van Parijs in 2024 bent!

Reacties

Ik blijf graag op de hoogte.

Wacht op uw berichten

Wacht op uw berichten

Atletiek, zwemmen en (baan)wielrennen.

Wil graag tickets ! :-)

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden