Overzicht wedstrijdlocaties OS2024

Overzicht wedstrijdlocaties OS2024

12 december 2022

De Olympische Spelen in Parijs in 2024 beloven magisch te worden. De stad doet er alles aan om alle fans en supporters een onvergetelijk toernooi te geven. Ook als je geen kaarten of tickets hebt voor de Olympische wedstrijden, kan je alle wedstrijden volgen op een van de vele evenemenlocaties in de stad. 

De Spelen in de hoofdstad van Frankrijk beloven een compleet spektakel, uitgedacht voor de atleten, de toeschouwers en het televisiepubliek. De iconische monumenten van Parijs worden omgetoverd tot sportarena's om de toeschouwers een ongeëvenaarde ervaring te bieden en een uitstekend decor voor sportprestaties te bieden. Tijdens de Olympische en Paralympische Spelen staan sportlocaties van wereldklasse in de schijnwerpers. In totaal vormen 15 olympische locaties en 11 paralympische locaties een compact concept, met 21 olympische sporten (van de 32) en 14 paralympische sporten (van de 22) binnen een straal van 10 km van het dorp. 

De Olympische Spelen vinden feitelijk op drie locatieniveaus plaats:

- in de stad Parijs

- in de regio Ile de France (groot Parijs)

- in heel Frankrijk

Wedstrijdlocaties stad Parijs OS2024

wedstrijden kijken OS2024 zonder tickets

 

Wedstrijdlocaties Ile-deFrance OS2024

De Spelen zullen overal in de hoofdstad schitteren, van Les Yvelines tot Hauts-de-Seine, Seine-et-Marne en Seine-Saint-Denis. In het hart van het project, vanaf de inschrijvingsfase, zal Seine-Saint-Denis het Olympisch en Paralympisch Dorp, het Mediadorp en zes sporten huisvesten. Bovendien zullen twee Paralympische evenementen een unieke gelegenheid bieden om de afdeling Seine-Saint-Denis onder de aandacht te brengen van toeschouwers en televisiekijkers uit de hele wereld: de Paralympische marathon en het Paralympisch wielrennen op de weg. Deze twee evenementen zullen op verschillende plaatsen in het departement plaatsvinden. 

wedstrijdlocaties OS2024 Ile de France

Wedstrijdlocaties in Frankrijk tijden de OS2024

De Spelen van Parijs 2024 zijn voor heel Frankrijk en promoten het rijke en diverse erfgoed van het land. Het voetbaltoernooi zal worden gespeeld in zes stadions in andere regio's in Frankrijk: Bordeaux, Nantes, Lyon, Saint-Etienne, Nice en Marseille. Alle handbalwedstrijden worden in Lille gespeeld, terwijl het zeilen in Marseille aan de Middellandse Zee plaatsvindt. Voor het eerst in de geschiedenis zullen de Spelen zelfs ten goede komen aan overzeese gebieden en hun gemeenschappen: in Teahupo'o op Tahiti zal de Olympische surfwedstrijd plaatsvinden op een van de mooiste golven ter wereld. 

wedstrijdlocaties OS2024 frankrijk

Reacties

Beste,
Kijkende naar het speelschema van de olympische spelen zie ik onderstaande staanm in het officiele programma:

Tour pr├ęliminaire - Femmes et hommes (2 matchs)

Betekent dit 2 wedstrijden voor vrouwen en 2 wedstrijden voor mannen of is het een totaal van 2 wedstrijden waarvan 1 voor de mannen en 1 voor de vrouwen.
Ik heb al een tijdje zitten zoeken op internet maar kan geen eenduidig antwoord vinden.
Misschien kunnen jullie me verder helpen

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden