Vrijwilliger worden op de OS 2024 in Parijs

Vrijwilliger worden op de OS 2024 in Parijs

2 maart 2020

In 2024 vinden de Olympische Zomerspelen in Parijs plaats en zo'n event kan niet zonder de inzet van vele duizenden vrijwilligers. Voorgaande edities van de Zomerspelen hebben aangetoond dat vrijwilligers onmisbaar zijn. Bijvoorbeeld ook tijdens de spelen in Tokyo in 2020.

Motto medewerkers en vrijwilligers Parijs 2024

In 2024 zullen 15.000 atleten, 20.000 journalisten, miljoenen toeschouwers en miljarden kijkers van Parijs de wereldhoofdstad van de sport maken. 100 jaar na de laatste zomerspelen die in Frankrijk zijn georganiseerd, is dit een unieke kans om het beste van Frankrijk te laten zien. Het is ook een springplank om sport een veel grotere plaats in de samenleving te geven en met name bij te dragen aan het verbeteren van de gezondheid van iedereen, het veranderen van onze kijk op handicaps en het versterken van sociale banden. Ten slotte is dit een ongekende kans om samen met het IOC een nieuw model voor de Olympische en Paralympische Spelen te bouwen, waarbij elke investering ten goede komt aan degenen die dit het meest nodig hebben.

Het motto van het team van professionals, sporters en vrijwilligers dat van de Olympische Zomerspelen in Parijs een succes moet maken is: doe het altijd beter, doe het anders en doe het met anderen.

Het Paris 2024-team zal gepassioneerde mensen samenbrengen die de diversiteit en rijkdom van de Franse samenleving vertegenwoordigen, en heeft daarvoor ook experts van over de hele wereld nodig.

Huidige vacature aanbod OS 2024 Parijs

Er is inmiddels al een website geopend waar je kan solliciteren om deel uit te maken van de equipe. Dat zijn vooralsnog betaalde functies voor professionals, dus nog niet specifiek voor vrijwilligers. De banen kan je hier bekijken: https://paris2024.talentview.io/?source=site_corpo#jobs

Een willekeurige greep uit de huidige vacatures:

- diverse sportmanagers (oa voetbal, gewichtheffen, wielrennen etc)

- juristen

- bouwkundig adviseurs

- stageplaats Licensing

- communicatie & marketing

Het werven van vrijwilligers (men zoekt vrijwilligers uit alle landen van de wereld) begint normaliter ongeveer 2 jaar voor de start van de Spelen zelf. Dat betekent dat de vacatures om vrijwilliger te worden tijdens de Spelen in 2024 in Parijs in 2022 bekend zullen worden.

Vrijwilliger worden in het Holland Heineken Huis

De kans is groot dat er ook in Parijs weer een Holland Heineken House komt te staan. De verwachting is dat er ook in 2024 weer een groot aantal vrijwilligers nodig is om het Holland Heineken Huis tot een grandioos succes te maken. Tijdens de huldigingen van de Nederlandse sporters maar natuurlijk ook als verzamelpunt voor alle Nederlandse Olympische fans. Het werven van vrijwilligers wordt verzorgd door uitzendbureau Adecco. Het werven van vrijwilligers voor het HHH in Tokyo verliep in 3 stappen:

Stap 1: Aanmelden

Je solliciteert als vrijwilliger door een formulier in te vullen. Bij het solliciteren geef je maximaal twee voorkeursfuncties op. Daarnaast stuur je ook een link mee naar een originele YouTube video van maximaal 30 seconden waarin je je voorstelt.

Stap 2: Crewselectiedag

In de week van ... hoor je of je door bent naar de volgende ronde, of niet. Als je door bent, ontvang je een uitnodiging voor de crewselectiedag op .... Tijdens de selectiedag toetsen we een aantal van jouw competenties zoals teamspirit en flexibiliteit. Ook heb je tijdens deze dag een sollicitatiegesprek.

Stap 3: Bekendmaking

In de eerste week van april hoor je of jij een van de felbegeerde TeamNL Tokyo Center en Holland Heineken House tickets naar Japan ontvangt!

Tijdens de sollicitatie- en selectieprocedure vindt de communicatie tussen het selectieteam en jou uitsluitend plaats via e-mail.

Open sollicitatie voor de OS 2024 in Parijs

Het is nu mogelijk om een open sollicitatie te versturen naar het organiserende olympische comité. De site van de OS 2024 geeft daarover aan:

Geduld! De organisatie van Parijs 2024 is in volle gang. We hebben nog een aantal jaar om ons team op te bouwen. Werving vindt geleidelijk plaats tot 2024.

Wij bieden u de mogelijkheid om uw vaardigheden en motivaties te presenteren door uw spontane sollicitatie in te dienen.

Wat gaan we ermee doen?

We zullen het bestuderen en classificeren op basis van uw vaardigheden of uw motivaties. We kunnen ernaar zoeken en contact met u opnemen wanneer zich een positie voordoet die overeenkomt met uw profiel.

Als u al een aanbieding op dit platform hebt aangevraagd, is het niet nuttig om opnieuw een spontane aanvraag aan te vragen. Als uw sollicitatie niet overeenkomt met de betreffende functie, classificeren we deze op dezelfde manier als een spontane sollicitatie. Dit alles gebeurt uiteraard in overeenstemming met het Algemeen Reglement inzake Persoonsgegevens.

Vergeet niet tegelijkertijd om een ​​waarschuwing te maken om op de hoogte te worden gehouden van de opening van de posities die u interesseren.

VEREISTE VAARDIGHEDEN EN KWALITEITEN

  • Ben je veelzijdig, aanpasbaar en enthousiast?
  • Werk je graag in een constant evoluerende samenwerkingsstructuur?
  • Herken je jezelf in onze waarden: Creativiteit, Delen en Veeleisend?
  • Houd je van uitdagingen en zit het project Parijs 2024 je na aan het hart?
  • Heb je jezelf er ook van overtuigd dat sport levens verandert?
  • Blijf wakker, we hebben veel mogelijkheden te bieden.
  • Voor Parijs 2024 is diversiteit een pluspunt. Daarom zijn we bijzonder gehandicaptenvriendelijk


Reacties

Ik ben zeer gemotiveerd
Zeer sociaal

Ik ben zeer gemotiveerrd3

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden