Vrijwilliger worden op de OS 2024 in Parijs

Vrijwilliger worden op de OS 2024 in Parijs

Vrijwilliger worden op de OS 2024 in Parijs
2 maart 2020

In 2024 vinden de Olympische Zomerspelen in Parijs plaats en zo'n event kan niet zonder de inzet van vele duizenden vrijwilligers. Voorgaande edities van de Zomerspelen hebben aangetoond dat vrijwilligers onmisbaar zijn. Bijvoorbeeld ook tijdens de spelen in Tokyo in 2020.

Motto medewerkers en vrijwilligers Parijs 2024

In 2024 zullen 15.000 atleten, 20.000 journalisten, miljoenen toeschouwers en miljarden kijkers van Parijs de wereldhoofdstad van de sport maken. 100 jaar na de laatste zomerspelen die in Frankrijk zijn georganiseerd, is dit een unieke kans om het beste van Frankrijk te laten zien. Het is ook een springplank om sport een veel grotere plaats in de samenleving te geven en met name bij te dragen aan het verbeteren van de gezondheid van iedereen, het veranderen van onze kijk op handicaps en het versterken van sociale banden. Ten slotte is dit een ongekende kans om samen met het IOC een nieuw model voor de Olympische en Paralympische Spelen te bouwen, waarbij elke investering ten goede komt aan degenen die dit het meest nodig hebben.

Het motto van het team van professionals, sporters en vrijwilligers dat van de Olympische Zomerspelen in Parijs een succes moet maken is: doe het altijd beter, doe het anders en doe het met anderen.

Het Paris 2024-team zal gepassioneerde mensen samenbrengen die de diversiteit en rijkdom van de Franse samenleving vertegenwoordigen, en heeft daarvoor ook experts van over de hele wereld nodig.

Huidige vacature aanbod OS 2024 Parijs

Er is inmiddels al een website geopend waar je kan solliciteren om deel uit te maken van de equipe. Dat zijn vooralsnog betaalde functies voor professionals, dus nog niet specifiek voor vrijwilligers. De banen kan je hier bekijken: https://paris2024.talentview.io/?source=site_corpo#jobs

Een willekeurige greep uit de huidige vacatures:

 • diverse sportmanagers (oa voetbal, gewichtheffen, wielrennen etc)
 • juristen
 • bouwkundig adviseurs
 • stageplaats Licensing
 • communicatie & marketing

Het werven van vrijwilligers (men zoekt vrijwilligers uit alle landen van de wereld) begint normaliter ongeveer 2 jaar voor de start van de Spelen zelf. Dat betekent dat de vacatures om vrijwilliger te worden tijdens de Spelen in 2024 in Parijs in 2022 bekend zullen worden.

Mogelijkheden voor vrijwilligerswerk op de OS 2024 in Parijs

De vrijwilligers zijn wereldwijde vertegenwoordigers van Parijs 2024 en Frankrijk en spelen een belangrijke rol in het succes van de Spelen. Deze diverse gemeenschap van enthousiaste mensen zal aanwezig zijn op alle Olympische en Paralympische locaties en biedt iedereen op de Spelen - waaronder toeschouwers, atleten, managers en journalisten - een onvergetelijke ervaring. Zij zullen een gezamenlijke reis maken vol verrijkende, unieke ervaringen. Paris 2024 nodigt iedereen die een rol wil spelen in het grootste evenement dat ooit in Frankrijk is georganiseerd uit om zich in februari 2023 aan te melden via het vrijwilligersplatform.

De Olympische en Paralympische vrijwilligers zullen een belangrijke rol spelen op alle officiële locaties van de Spelen om deelnemers en belanghebbenden bij te staan en om toeschouwers te begroeten en te oriënteren op locaties die voor het publiek toegankelijk zijn. Hoewel alle vrijwilligers vloeiend Frans of Engels moeten kunnen spreken, zijn voor bepaalde gelegenheden aanvullende vaardigheden of kwalificaties vereist. Zij moeten bijvoorbeeld de regels van een bepaalde sport begrijpen, een vreemde taal spreken, een EHBO-diploma hebben of in het bezit zijn van een rijbewijs.

De mogelijkheden voor vrijwilligerswerk voor de Spelen zijn onderverdeeld in zes categorieën:

 1. Begroeten, oriënteren en assisteren van toeschouwers, deelnemers en belanghebbenden
 2. Operationele ondersteuning - sportevenementen
 3. Operationele ondersteuning - organisatie
 4. Vervoer
 5. Ondersteuning van medische diensten
 6. Ondersteuning bij ceremonies

vrijwilliger worden OS2024 Parijs

Handvest voor vrijwilligerswerk op de OS 2024

Het charter voor Olympisch en Paralympisch vrijwilligerswerk is een document dat Paris 2024 in samenwerking met de overheid heeft opgesteld. Het handvest beschrijft de rechten, plichten, garanties, soorten plichten en procedures voor probleemoplossing die van toepassing zijn op vrijwilligers bij de Spelen van Parijs 2024. 

LEES HET MANIFEST HIER

Vrijwilliger worden in het Holland Heineken Huis

De kans is groot dat er ook in Parijs weer een Holland Heineken House komt te staan. De verwachting is dat er ook in 2024 weer een groot aantal vrijwilligers nodig is om het Holland Heineken Huis tot een grandioos succes te maken. Tijdens de huldigingen van de Nederlandse sporters maar natuurlijk ook als verzamelpunt voor alle Nederlandse Olympische fans. Het werven van vrijwilligers wordt verzorgd door uitzendbureau Adecco. Het werven van vrijwilligers voor het HHH in Tokyo verliep in 3 stappen:

Stap 1: Aanmelden

Je solliciteert als vrijwilliger door een formulier in te vullen. Bij het solliciteren geef je maximaal twee voorkeursfuncties op. Daarnaast stuur je ook een link mee naar een originele YouTube video van maximaal 30 seconden waarin je je voorstelt.

Stap 2: Crewselectiedag

In de week van ... hoor je of je door bent naar de volgende ronde, of niet. Als je door bent, ontvang je een uitnodiging voor de crewselectiedag op .... Tijdens de selectiedag toetsen we een aantal van jouw competenties zoals teamspirit en flexibiliteit. Ook heb je tijdens deze dag een sollicitatiegesprek.

Stap 3: Bekendmaking

In de eerste week van april hoor je of jij een van de felbegeerde TeamNL Tokyo Center en Holland Heineken House tickets naar Japan ontvangt!

Tijdens de sollicitatie- en selectieprocedure vindt de communicatie tussen het selectieteam en jou uitsluitend plaats via e-mail.

Open sollicitatie voor de OS 2024 in Parijs

Het is nu mogelijk om een open sollicitatie te versturen naar het organiserende olympische comité. De site van de OS 2024 geeft daarover aan:

Geduld! De organisatie van Parijs 2024 is in volle gang. We hebben nog een aantal jaar om ons team op te bouwen. Werving vindt geleidelijk plaats tot 2024.

Wij bieden u de mogelijkheid om uw vaardigheden en motivaties te presenteren door uw spontane sollicitatie in te dienen.

Wat gaan we ermee doen?

We zullen het bestuderen en classificeren op basis van uw vaardigheden of uw motivaties. We kunnen ernaar zoeken en contact met u opnemen wanneer zich een positie voordoet die overeenkomt met uw profiel.

Als u al een aanbieding op dit platform hebt aangevraagd, is het niet nuttig om opnieuw een spontane aanvraag aan te vragen. Als uw sollicitatie niet overeenkomt met de betreffende functie, classificeren we deze op dezelfde manier als een spontane sollicitatie. Dit alles gebeurt uiteraard in overeenstemming met het Algemeen Reglement inzake Persoonsgegevens.

Vergeet niet tegelijkertijd om een ​​waarschuwing te maken om op de hoogte te worden gehouden van de opening van de posities die u interesseren.

VEREISTE VAARDIGHEDEN EN KWALITEITEN

 • Ben je veelzijdig, aanpasbaar en enthousiast?
 • Werk je graag in een constant evoluerende samenwerkingsstructuur?
 • Herken je jezelf in onze waarden: Creativiteit, Delen en Veeleisend?
 • Houd je van uitdagingen en zit het project Parijs 2024 je na aan het hart?
 • Heb je jezelf er ook van overtuigd dat sport levens verandert?
 • Blijf wakker, we hebben veel mogelijkheden te bieden.
 • Voor Parijs 2024 is diversiteit een pluspunt. Daarom zijn we bijzonder gehandicaptenvriendelijk

 

Reacties


Ik ben een op en top gastvrouw en een echte teamplayer.Iets waar ik veel profijt van heb,bijvoorbeeld in mijn vrije tijd wanneer er spontaan iets geregeld moet worden waar organisatievermogen hoog in het vaandel staat.Samen met collega’s of individueel zorg ik graag dat alles top geregeld wordt.
Hospitality is voor mij het leukste wat er is.Ik hou van gastvrouw zijn,diverse culturen en sport!Ze noemen mij wel ook wel de verbinding..Wat zou het fantastisch zijn wanneer ik met mijn talent een rol mag invullen als verbindende factor..Meewerken aan het grootste sportevenement,waar de schakels sport-hospitality en cultuur samen komen.Dat is tenslotte waar het om gaat.

Gastvrije groet..

Esther

Mijn partner en ik willen beiden graag vrijwilliger zijn tijdens de Paralympics in 2024. We zijn al jaren trouwe bezoekers van de Special Olympics in ons land. We spreken beiden meerdere talen en hebben ruim 20 jaar (internationale) gasten ontvangen in onze B&B. In 2012 heb ik de Paralympics in London bezocht en toen was al duidelijk dat ik vrijwilliger wilde worden wanneer dit bijzondere sportevenement weer in West-Europa zou plaats vinden.

Wat een geluk!! In november word ik 18 jaar en wat zou het gaaf zijn om vrijwilligerservaring in Parijs op de doen!! Wat een ervaring en belevenis zou dit zijn.
Ik ben ontzettende sportfan, kijk veel sport op tv en ga vaak vaak naar wedstrijden.
Zelf speel ik hockey.
Ik ga nu naar het tweede jaar Hbo Vastgoed en Makelaardij en alle ervaring die ik opdoe is van harte welkom.
Ze zeggen dat ik erg spontaan ben, leergierig, stressbestendig, behulpzaam, hardwerkend, gezellig en sociaal.
Wat zou ik graag dit evenement willen meemaken als vrijwilliger!!
⚽️🏀🥎🎾🚵‍♂️🏹🚴‍♀️🏅⚾️🏑🏉🏐
Au revoir Madu

hierbij wil ik me aanmelden voor vrijwilliger olympische spelen te Parijs.

Goedendag, hierbij wil ik mij graag aanmelden als vrijwilliger voor de Spelen in Parijs.
Met vriendelijke groet,
Bertus.

Zou graag als vrijwilliger willen meewerken om de Olympische Spelen 2024 in Parijs niet alleen voor de sporters en de bezoekers van het evenement, maar ook om er voor ons vrijwilligers een daverend evenement van te maken.
Als vrijwilliger ben ik al bij diverse Nederlandse sportevenementen werkzaam geweest via Eventmakers en andere organisaties.
Formule 1, Invictus games, KLM open, Davis and Fed Cup, Ocean Race, Brabant Trophy
Werkzaamheden lagen voornamelijk op het begeleiden van sportploeg.
Eigen werkervaringen liggen in groep- en individueel management binnen non-profit en profit organisaties.
Mocht ik niet het geluk hebben om te worden geselecteerd dan wens ik deelnemers, organisatie en vrijwilligers een fantastische tijd en geslaagd evenement toe.

Ben zeer gemotiveerd om op de olympische spelen mee te werken, hou van reizen. Spreek vlot Frans en Engels. Heb een diploma secretariaat Talen en spreek Frans, Engels, Duits en heb noties Spaans. Het laatste jaar heb ik Spaans gestudeerd in avondles. Heb ook een diploma van gegradueerde secretariaat Talen, daar heb ik het met de pc leren werken en het Microsoft programma aangeleerd.

Hopend op een positief antwoord, wens ik U een prettig weekend

Met vriendelijke groeten
Veronique De Groote
woon in België
0485/933.253
[email protected]

Beste organisatie,
Het lijkt mij een hele eer om deel te mogen uitmaken van dit geweldig sport evenement. Ooit toeschouwer geweest in 2006. Ik houd van sporten en ben al zowel nationaal als internationaal vrijwilliger geweest bij sportevenementen. Mijn laatste was Invictus Games in Den Haag.
Ik hoop dat ik de kans krijg om hierbij aan wezig te mogen zijn als vrijwilligster.

Hallo organisatie van de Olympische spelen,
Ik zou me graag willen aanmelden als vrijwilliger. Het is altijd een droom van me geweest om bij de categorie judo sport te helpen en bij het organiseren voor een goed lopend evenement zoals die van jullie. Ik ben zeer gemotiveerd en mijn ambities zijn groot wegens dat ik zelf in de sport industrie zit dus het zou een geweldige ervaring voor me zijn om het te ervaren.
Ik hoop iPod een snelle reactie van jullie.
Met vriendelijke groet Romy

Hallo,

Ik heb veel interesse om als vrijwilliger te helpen in dit grote evenement. Ik ben 64 jaar en heb ervaring als vrijwilliger in voetbalverenigingen en muziek festivals ( bv verkeersregelaar/leider van diverse voetbal teams..).,Ben energiek. Full time beschikbaar in 2024.

Beste mensen,
Ik wil mij graan aanmelden als vrijwilliger voor de Olympische
Spelen in Parijs 2024. Ik hoop van u een reactie tegemoet te zien, Groetjes van arnold severe uit schagen.

Hi Ik ben Ronald Lacroes en ik ben de oprichter van Bebettertraining. Bebetter heeft een eigen Volleybalschool in Tilburg en we helpen volleybalverenigingen om prestatielijnen op te zetten of te verbeteren.
Ik heb 25 jaar ervaring. opleider geweest bij verschillende grote clubs in regio Zuid. 15 jaar voor de nevobo gewerkt als opleider van talenten.

Het lijkt mij leuk om mijn ervaring en kennis aan te bieden voor de OS in 2024.

Ik verheug mij om deel te zijn van de grote groep mensen die dit evenement gaan dragen, zodat de sporters weer kunnen schitteren.

Hey , ik ben Chris en woon in Belgie.
Ik doe nog veel aan sport zo ben ik coach van een U 13 meisjes
En geef ik traing aan pupillen in Atletiek .
Ik heb de diploma persoon en kinder coah .
Ik ben zeer gemotiveerd. Ik bereid om tijdens deze spelen vakantie op te nemen
Grtz Chris

Het lijkt me een hele rijke ervaring om als vrijwilliger deel uit te mogen maken bij de Olympische spelen Parijs. In Londen als toeschouwer geweest wat voor ons na 10 jaar nog steeds hele goed herinneringen nagelaten heeft en een “ samen” gevoel heeft gegeven. Ik ben sportfanaat en zelf actief trainer en hardloper. Daarnaast fysiotherapeut.

Als lerares lichamelijke opvoeding ben ik dagelijks met sport bezig.
Jong en oud en ertussen heb ik al veel laten proeven van beweging. Het is zo belangrijk. Ik doe, geef, zie en leer graag sport en spel. Mijn creativiteit en veeleisend zijn, komen hiervoor goed van pas. Nu ik de kans krijg om vrijwilliger te worden op de OS in Parijs, zal ik die met beide handen nemen. De Olympische gedacht is bij mij een levensstijl. Dus de waarden van diversiteit en delen zitten er bij mij ingebakken. Dit jaar bezocht ik het Olympisch museum in Lausanne sinds dan is mijn zin om mee te werken nog versterkt.
Paris, je t'aime. Lang leve de OS.

Het lijkt mij een enorm voorrecht om mee te mogen helpen als vrijwilliger voor OS 2024 Parijs. Mijn moeder is in de stad opgegroeid en bezit er nog altijd een appartement, om deze reden ben ik vaak in Parijs geweest en voelt het als mijn tweede thuis. Ik heb horeca ervaring in Nederland en denk dat ik van waarde kan zijn om OS 2024 Parijs tot een groot succes te maken!

Ik zou heel graag als vrijwilliger naar het Holland Heineken House willen. Ik spreek Engels op C2 niceau en kan Franse lessen volgen om mijn Frans te verbeteren. Parijs is voor mij meer een hoofdstad dan Amsterdam, ik ben er inmiddels ongeveer 15 keer geweest en ik voel mij enorm thuis in Parijs. Om het Holland Heineken House op mijn cv te zetten wordt voor mij de eerste keer, maar ik kijk er nu al enorm naar uit.

Hallo! Moet je 18 jaar of ouder zijn om vrijwilliger te worden?

Hoi! Ik zou heel graag mee willen helpen bij de olympische spelen van Parijs 2024. Ik ben enthousiast en werk graag samen in een team. Sport is voor mij heel belangrijk. Hockey en hardlopen zijn voor mij een uitlaatklep en een manier om mezelf te kunnen blijven uitdagen. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar andere culturen en lijkt het me geweldig om aanwezig te zijn bij zo'n werelds evenement. Ik heb in Amerika gewoond du spreek goed Engels en ook spreek ik na 6 jaar lang lessen een beetje Frans. Als vrijwilliger ben ik overal in te zetten!

Sinds 2016 ben ik vrijwilliger bij diverse sport evenementen oa ek atletiek, wk baanwielrennen, wk shorttrack, ek veld rijden, beach volleybal. Maar ook vrijwilliger bij de invictus games Heb brede interesse met name in coördinerende taken. Ik ben werkzaam in de zorg en kan verbinden en mee denken in de organisatie
Ben sport fanaat en sta voor veel functies open. Het liefst binnen de atletiek. Ben wedstrijdleider regionaal en jury bij diverse wedstrijden oa bij fbk games en nk. Ben aanwezig geweest als toeschouwer in Londen en RIO. Wil graag nu achter de schermen kijken in Parijs

Hallo
Gister de laatste shift (van 6)als volunteer gewerkt bij het Olympic Festival te Scheveningen. Wat een super afsluiting van deze Olympische Spelen op ons strand in Nederland!!
Graag zou ik het nog over willen doen in Parijs!!
Als enthousiaste vrijwilliger kan ik een sportief feestje vrolijk, respectvol en onvergetelijk helpen aanwakkeren!!
Hoop snel van jullie te horen!!
Groetjes, Yvonne

Ben nog aan het nagenieten van mijn bijdrage aan de slothuldiging voor alle Nederlandse Olympiers op het Olympisch Festival gisterenavond in Scheveningen. Wat een superleuk evenement hebben we met z'n allen neergezet! Als Eventmaker heb ik in de afgelopen jaren al aan de nodige evenementen meegeholpen, o.m. bij het EK Atletiek 2016, WK Triathlon Rotterdam 2017 en de 11 Stedenzwemtocht in 2019. Hoe mooi zou het zijn als ik in 2024 mijn steentje kan bijdragen aan de OS in Parijs. Ik kijk uit naar uw hopelijk positieve bericht

Het lijkt mij heel boeiend om als vrijwilliger mijn steentje bij te dragen aan het succes van de Olympische Spelen in Parijs
Ik heb een gezonde en sportieve instelling en heb een grote belangstelling voor sportwedstrijden.m.n de Olympische Spelen.

Ik zou het fantastisch vinden om vrijwilliger te worden bij de olympische spelen, die relatief gezien zo dichtbij huis gehouden worden.
Misschien is het goed te vermelden dat ik werkzaam ben in de gezondheidszorg, waardoor ik snel kan schakelen en breed inzetbaar ben.
Het lijkt me een geweldige ervaring om dit mega event, van dichtbij, op wat voor manier ook, mee te kunnen maken.

Ik had mij aangemeld als vrijwilliger voor EURO 2020, maar door corona was mijn inzet niet meer nodig. Ik ben ook vrijwilliger bij het Rode Kruis en zou mijn CV willen uitbreiden met OS Parijs 2024.


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden