Waarom de Olympische Spelen in Parijs een Nederlands succes gaan worden

Waarom de Olympische Spelen in Parijs een Nederlands succes gaan worden

Waarom de Olympische Spelen in Parijs een Nederlands succes gaan worden
26 februari 2020

Nog maar eventjes en de OS van 2024 in Parijs staan voor de deur. Omdat het in Europa wordt gehouden, zijn alle Europese landen al druk bezig met de voorbereidingen en leeft men toe naar dit gigantische event in Frankrijk.

Nederlanders op de OS 2024

De afgelopen decennia is het aantal medailles verveelvoudigd. De verwachting voor Tokyo is dat er een nieuw record komt voor Nederland als het gaat om het aantal behaalde plakken op een Olympische Spelen. De reden is enerzijds de breed opgeleide sporters in Nederland, waardoor we in meerdere sporten strijden om het podium. Anderzijds is de begeleiding vanuit het NOC-NSF verder geprofessionaliseerd waardoor de Nederlandse sporters echt alleen maar bezig hoeven te zijn met hun sport en niet met randzaken. Alles er omheen wordt zeer goed geregeld wat resulteert in een topsportklimaat.

Omdat we in 2024 weer verder zijn qua ontwikkeling in Nederland en we over veel talenen in verschillende sporten beschikken, zal het aantal kanshebbers in Parijs enorm zijn. Combineer dit met de locatie die dichtbij, is waardoor er nog meer Nederlanders zijn om onze helden aan te moedigen en de sporters zich begeven in een vertrouwde omgeving (geen onbekende steden, hoogteverschillen, andere cultuur, eten etc.) en het grootse OS succes is een feit.

Image result for olympische spelen parijs

Na Tokyo 2020 zal de Nederlandse topsport zich gaan richten op Parijs en zullen de voorbereidingen al worden gestart om hoge ogen te gaan gooien op het mooiste en grootste sportevenement ter wereld. Denk aan de hockeyers die het WK en EK zullen gebruiken ter voorbereiding op het grote doel, Olympisch kampioen worden in Parijs! Maar ook de turnsters, wielrenners, roeiploegen, zwemmers en al die andere talenten, topsporters en trainers zullen zich gaan opmaken voor de OS van 2024.

Dit alles zal, in combinatie met de aanwezigheid van oranje gekleurde supporters, moeten gaan zorgen voor een ongekend knappe prestatie voor Nederland en het hoogste aantal behaalde medailles ooit op een Olympische Spelen.

Bezoeken OS in Parijs

Gezien het feit dat de OS zo dichtbij zijn - dit artikel is in het Nederlands geschreven en wordt dus door hoogstwaarschijnlijk Europese inwoners gelezen - is de vraag naar tickets en het bezoeken van de Olympische Spelen in de zomer van 2024 enorm. Het wordt een hele uitdaging om tijdig geïnformeerd te zijn en zo aan kaarten te komen voor een bepaalde sport.
De ervaring leert dat het ene event gewilder is dan het andere en dat de totale sfeer van de OS onbeschrijfelijk is. Daarom moet je blij zijn wanneer je tickets weet te bemachtigen, ook al is het niet voor je favoriete sportonderdeel.
Naast de tickets wordt het ook een uitdaging om een "onderkomen" in de buurt van Parijs te vinden. Zelfs als je met een eigen caravan of tent richting het zuiden wilt trekken, dan is het noodzakelijk om tijdig een plaats te reserveren.
Het advies luidt, naast het 'inschrijven om op de hoogte te blijven van de ticketverkoop , om nu al een keer naar Parijs te gaan om de stad te verkennen en te kijken waar je in 2024 (dit is dichterbij dan je denkt) zou kunnen overnachten. Plan je bezoek vooruit, bereid het goed voor en combineer het de prachtige bezienswaardigheden die Parijste bieden heeft. En indien mogelijk, leg ter plaatse vast als je denkt dat het klopt en betaalbaar is.

Overige informatie

De Olympische Spelen zijn het grootste sportevent ter wereld welke slechts eens in de 4 jaar worden gehouden. Omdat er meerdere sporten tegelijkertijd worden gehouden en iedereen van de wereld mee mag doen, is het zo'n prestigieus toernooi. Eenmaal als deelnemer van de OS kun je jezelf onsterfelijk maken door een medaille mee naar huis te mogen nemen.

Alle informatie met betrekking tot de OS zelf kun je lezen in de artikelen 'Top 10 Olympische feiten' of 'Alles over het Holland Heineken Huis'

In de categoriën op OlympischeSpelenParijs.nl vind je nog veel meer informatie en met name gericht op de zomerspelen van 2024 in Parijs. Denk aan het programma, bezoeken van het event etcetera. Mocht je een geschikte aanbieder voor je reis zoeken gebaseerd op onafhankelijke reviews en ervaringen, kijk dan op Vakantiesitesvergelijken.com

De bronafbeelding bekijken

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden