Wat zijn de Olympische Spelen?

Wat zijn de Olympische Spelen?

18 oktober 2019

De Grieken hadden vroeger - een paar honderd jaar voor Christus - het idee om mannen om de vier jaar bijeen te brengen om sportevenementen te houden en elkaar te zien. Later was het plan om de beste atleten uit heel Griekenland samen te brengen in één veld om de vier jaar.
Rond 1850 ontstond het idee om de Spelen te moderniseren door er een wereldevent van te maken. Uiteindelijk heeft het geduurd tot 1896 totdat de Olympische Spelen officieel zo werden zoals wij zij nu kennen. Sindsdien worden ze elke vier jaar  - uitzonderingen in het verleden door de oorlogen - gehouden in verschillende steden over de hele wereld.

Olympische ringen & fakkel

Deze staan symbool voor de Olympische Spelen en de meeste mensen herkennen ze. De vijf ringen op de Olympische vlag - geel, groen, blauw, zwart en rood - zijn geïntroduceerd in 1914 en vertegenwoordigen de vijf continenten: Afrika, Amerika, Australië, Azië en Europa. De vlag wordt gehesen in de stad van het gastland en vervolgens naar de volgende Spelen gebracht.
Ook is de Olympische fakkel weer teruggebracht in 1928. Deze wordt met grote fanfare en publiciteit naar de volgende organisatoren gebracht om ook daar de Spelen te verlichten. De fakkel blijft branden gedurenden de Spelen en symboliseert de zuiverheid, de drang naar perfectie en de strijd om de overwinning.

Image result for olympische spelen 2024

Openingsceremonie

Het Olympische volkslied is van John Williams en heet "Olympische muziek". Het is geschreven voor de OS in 1984 in LA en sindsdien hoor je het altijd tijdens de opening. De fakkel, fanfare en vlag zijn duidelijk zichtbaar tijdens de openingsceremonie. De deelnemers worden dan formeel verwelkomt.

Medailles

Vroeger kreeg alleen de winnaar een prijs in de vorm van een eenvoudige kroon van olijfbladeren. Dit was ook de enige beloning voor de overwinning. Sinds 1896 werden er ook zilveren medailles uitgereikt aan de winnaars. Sinds 1904 werd een gouden medaille de hoofdprijs. Zoals bekend, is er tegenwoordig ook een zilveren en bronzen medaille voor de nummer 2 respectievelijk 3.

OS motto

Het officiële motto van de Olympische Spelen is "Citius, Altius, Fortius". Dit is Latijn voor "sneller, hoger, sterker". Er wordt gezegd dat dit de Olympische geest vertegenwoordigt, die tijdens de Spelen aanwezig moet zijn en over het algemeen wordt beschouwd als een viering van broederschap, competitie, sportiviteit, goodwill en vrede. De spellen moeten ons helpen in te laten zien hoe vergelijkbaar we zijn en moeten helpen om onze menselijkheid te vieren.

Alle deelnemers

Net als in de oudheid zijn degenen die deelnemen aan de Spelen beroemdheden. Ongeveer 100.000 mensen hebben reeds deelgenomen aan de Spelen. Deze atleten hebben zich moeten kwalificeren door regionale en nationale evenementen te winnen. Ook spelen ze vaak in de nationale teams van hun land.
De Olympische Spelen vereisen ook dat mensen de taken van omroepers, commentatoren en omroepen op zich nemen. Deze mensen becommentariëren, rapporteren en beschrijven de gebeurtenissen die plaatsvinden en vertellen ons over het klassement van de landen en de atleten die aan de Spelen meedoen.
Ook heb je veel vrijwilligers, politiemensen, beveiligers en ondersteuning nodig voor de velden, terreinen en arena's.

Image result for olympische spelen 2024

Events

Vroeger had je slechts enkele evenementen. Hardlopen kwam in elke wedstrijd wel terug met verschillende afstanden - de langste was de marathon welke is vernoemd naar de Griekse stad. De 5 kamp, ontwikkeld door Jason van Golden Fleece, bestond uit rennen, springen, worstelen, discuswerpen en speerwerpen. Boksen is één van de oudste evenementen en is bedacht door Homer. Tegenwoordig zijn er veel meer evenementen.

Wedstrijden

Atleten concurreren met of spelen tegen elkaar met de intentie te winnen. Dit vergt een perfecte voorbereiding, talent en doorzettingsvermogen. Alle atleten wordt van verwacht dat ze sportief en professioneel zijn en eerlijk spelen.

Olympische Spelen Parijs 2024

Ben je enthousiast geworden en wil je een keer de Olympische Spelen bezoeken? Dan doet deze kanss zich voor in 2024 wanneer de OS worden gehouden in Parijs, Frankrijk. Wil je meer weten over de OS 2024 in Parijs, dan kun je op Olympischespelenparijs.nl alles vinden met betrekking tot het "programma en tickets" en je alvast inschrijven om op de hoogte te worden gehouden.

Image result for olympische spelen 2024

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden