Top 10 bezienswaardigheden in Parijs

Top 10 bezienswaardigheden in Parijs

12 maart 2020

Mocht je tijdens je zoektocht naar een onderkomen vooraf Parijs bezoeken, grijp dit dan ook direct aan om de mooiste bezienswaardigheden die Parijs rijk is te bezichtigen. Ook kun je tijdens de Olympische Spelen tussen de sporten door één van de vele, historische en prachtige gebouwen bezoeken.
Hieronder vind je de top 10 bezienswaardigheden in Parijs in willekeurige volgorde. Voor overnachten in Parijs vind je hier snel een eenvoudig het beste hotel.

De bronafbeelding bekijken

Top 10 bezienswaardigheden Parijs 

1. Eiffeltoren

Eén van de bekendste monumenten in Parijs en meest bezochte bezienswaardigheden. De eiffeltoren staat aan de linkeroever van de Seine in het 7e arrondissement van Parijs en is  hét symbool van Parij. Deze wordt door velen zelfs gezien als één van de niet-klassieke wereldwonderen.
Op het eerste platform bevindt zich een expositie over de eiffeltoren met foto's, schilderijen en informatie. Met de lift is het mogelijk naar de top van de Eiffeltoren te gaan
De toren heeft een hoogte van 317 meter tot aan de top van de vlaggenstok. Met antennes is dit zelfs 324 meter hoog.
Jaarlijks bezoeken meer dan zes miljoen mensen de toren waarmee het de meest bezochte monument ter wereld is.
De toren staat op vier poten en op diverse niveaus bevinden zich platforms. Het gewicht is 7300 ton en na de bouw is de Eiffeltoren 126 jaar lang 's werelds hoogste toren van Europa gebleven.

2. Paleis Versailles

Het Paleis van Versailles was in 1682 de belangrijkste koninklijke residentie van Frankrijk tot aan het begin van de Franse Revolutie in 1789. Het is gelegen in het departement Yvelines op ongeveer 20 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Parijs

3. Louvre Museum

Eén van 's werelds grootste en best bezochte musea ligt in het 1e arrondissement van Parijs, net ten noorden van de Seine. Het bestaat uit drie vleugels: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is waarschijnlijk het beroemdste stuk uit de collectie van het Louvre. Het museum maakt deel uit van de Réunion des musées nationaux et du Grand Palais des Champs-Élysées.

4. Hop on, hop off bus

Met een bustour door Parijs heb je de perfecte introductie tot 's werelds meest romantische stad. Geniet van een panoramisch uitzicht op alle iconische bezienswaardigheden, van de Eiffeltoren tot de Arc de Triomphe. Stap uit de bus wanneer u de cultuur wil snuiven en parijs op jouw manier wilt beleven. Of kies voor een rondvaart over de Seine langs alle bekende bezienswaardigheden die Parijs te bieden heeft.

5. Arc de Triomf

De Arc de Triomphe is een triomfboog en een van de bekendste bouwwerken van Parijs in het 8e arrondissement. Het bouwwerk staat op de Place Charles de Gaulle, één van de drukste verkeerspleinen van Parijs, aan het westelijke eind van de Champs-Élysées, waar de twaalf avenues samenkomen.
De boog is ongeveer 50 m hoog en heeft een basis van 45 m bij 22 m. Het is de op twee na grootste triomfboog in de wereld, na die van Pyongyang in Noord-Korea en na het Monument voor de Revolutie in Mexico-Stad.
De bouw begon in 1806, ter ere van Napoleons overwinning bij Austerlitz. Pas rond 1836, onder koning Lodewijk Filips, werd de bouw voltooid.
Onder de Arc de Triomphe werd na de Eerste Wereldoorlog het Graf van de onbekende soldaat aangelegd, die in die oorlog was gesneuveld. De Arc de Triomphe is veranderd in een monument ter nagedachtenis van de Eerste Wereldoorlog.

6. Disneyland Parijs

Disneyland Paris, eerst Euro Disney Resort en nog later Disneyland Resort Paris, is een attractiepark- en recreatiecomplex in Marne-la-Vallée, een stad in de banlieue van de Franse hoofdstad Parijs. Het park ligt ongeveer 32 kilometer ten oosten van het centrum van Parijs.
Het complex werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney. Destijds bestond alleen het eerste park, dat toen Euro Disneyland heette. Tegenwoordig heet dit park het Disneyland Park. In 1994 werd het park hernoemd naar haar huidige naam. Op 16 maart 2002 werd het tweede park van het resort geopend, het Walt Disney Studios Park.

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

7. Garnier Opera

Met haar eclectische en opzichtige barokke stijl is de Opera Garnier één van de meest extravagante voorstellingen van de architectuur van het Tweede Keizerrijk in Frankrijk. Profiteer van een snelle en gemakkelijke toegang tot dit prachtige gebouw in het centrum van Parijs.
Het grootste operahuis van Europa werd ingehuldigd in 1875 en is vernoemd naar de jonge architect Charles Garnier. Bewonder de kronkelende slangen van het bronzen Pythonisse-beeld voordat je de dubbele trap van de Grand Escalier (hoofdtrap) beklimt. Stel je je de slingerende hoepelrokken voor terwijl je het adembenemende decor bewondert en wandelt door enorme foyers, gevuld met sprankelende mozaïeken, kleurrijke marmeren pilaren en bladgoudbloesems. Alles wat je ziet is een lust voor het oog.

8. Montmartre

Is een grote heuvel in het 18e arrondissement van Parijs. Het is 130 meter hoog en geeft zijn naam aan het omliggende district, onderdeel van de Rechteroever in het noordelijke deel van de stad. De historische wijk opgericht door de stad Parijs in 1995 wordt begrensd door de Rue Caulaincourt en rue Custine in het noorden, rue de Clignancourt in het oosten, en boulevard de Clichy en boulevard de Rochechouart in het zuiden. Montmartre is vooral bekend om zijn artistieke geschiedenis, de witkoepelige basiliek van de Sacré-Cœur op zijn top, en als een nachtclub district. De andere kerk op de heuvel, Saint Pierre de Montmartre, gebouwd in 1147, was de kerk van de prestigieuze Abdij van Montmartre.
Tegen het einde van de 19e eeuw en aan het begin van de twintigste eeuw, tijdens de Belle Époque, woonden er veel kunstenaars in, hadden studio's of werkten ze in of rond Montmartre, waaronder Amedeo Modigliani, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Edgar Degas, Henri de Toulouse-Lautrec, Suzanne Valadon, Piet Mondriaan, Pablo Picasso, Camille Pissarro en Vincent van Gogh. Montmartre is ook het decor voor verschillende hitfilms.

9. Sainte-Chapelle

Image result for sainte-chapelle

10. Notre Dame

Is een middeleeuwse katholieke kathedraal aan het 'Île de la Cité' in het 4e arrondissement van Parijs. De kathedraal werd gewijd aan de Maagd Maria en beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van de Franse gotische architectuur. Het baanbrekende gebruik van de ribgewelf en vliegende steunpilaar, de enorme en kleurrijke rozenramen, evenals het naturalisme en de overvloed aan sculpturale decoratie onderscheiden het van de vroegere Romaanse stijl. Belangrijke componenten die de Notre Dame doen opvallen zijn een van 's werelds grootste orgels en zijn immense kerkklokken.
De belangstelling voor de kathedraal bloeide kort na de publicatie op in 1831. De kathedraal is een van de meest erkende symbolen van de stad Parijs en de Franse natie. Als kathedraal van het aartsbisdom Parijs bevat de Notre-Dame de cathedra van de aartsbisschop van Parijs. In 1805 kreeg de Notre-Dame de erestatus van een kleine basiliek. Ongeveer 12 miljoen mensen bezoeken jaarlijks deze kathedraal.
De kathedraal is geleidelijk ontdaan van zijn oorspronkelijke decoratie en kunstwerken. Verschillende opmerkelijke voorbeelden van gotische, barokke en 19e-eeuwse sculpturen en een groep van 17e- en vroege 18e-eeuwse altaarstukken blijven in de collectie van de kathedraal. Enkele van de belangrijkste relikwieën in het christendom, waaronder de Kroon van Doornen, zijn bewaard gebleven in de Notre-Dame.

De bronafbeelding bekijken

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden