Wedstrijdschema OS2024 bekend gemaakt

Wedstrijdschema OS2024 bekend gemaakt

12 augustus 2022

Het wedstrijdschema voor Olympische Spelen Parijs 2024 is bekend gemaakt

De raad van bestuur van het IOC heeft het schema goedgekeurd voor elke sessie van de Spelen van Parijs 2024, waarbij de competitie begint op 24 juli, twee dagen voor de Openingsceremonie 

Het wedstrijdschema voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 is vrijgegeven
Het wedstrijdschema voor de Olympische Spelen Parijs 2024 is op vrijdag 1 april vrijgegeven na de goedkeuring van het dagelijks bestuur van het IOC.

De actie begint twee dagen voor de openingsceremonie, met rugby, handbal en voetbal die allemaal op 24 juli van start gaan.

Er wordt 19 dagen gestreden en de finale vindt plaats op 11 augustus. In totaal zijn er 329 evenementen en 762 sessies in 32 sporten.

Wanneer worden de eerste medailles uitgereikt?

De allereerste medailles van de Spelen worden uitgereikt op 27 juli, de dag na de openingsceremonie. In acht sporten zullen de eerste finales plaatsvinden, waaronder wielrennen - tijdrijden voor vrouwen en mannen - judo, schermen, duiken, rugby, schieten, zwemmen en skateboarden.

Finaleweekend 3 en 4 augustus 2024 belooft medailles in overvloed

Zet uw agenda vast klaar voor zaterdag 3 en zondag 4 augustus, wanneer de finales van 15 verschillende sporten zullen plaatsvinden. Tijdens twee dagen van intense competitie zullen medailles worden uitgereikt in tennis, tafeltennis, judo, schermen, atletiek, boogschieten, schieten, wielrennen op de weg, golf, paardensport, roeien, artistieke gymnastiek, badminton en zwemmen.

De bronafbeelding bekijken

Zwemmen en atletiek medaillewedstrijden gepland voor de avond

De zwem- en atletiekfinales zijn allemaal gepland voor de avond. De zwemfinales vinden plaats in Arena Paris La Défense en de atletiekfinales in het Stade de France. De eerste zwemfinales vinden plaats op 27 juli om 20.30 uur en de eerste atletiekfinales op 2 augustus om 19.00 uur.

Breakdance maakt zijn debuut op de Olympische Spelen

Het langverwachte Olympische debuut van de breakdance staat gepland voor 9 augustus, met middag- en avondsessies op 9 en 10 augustus op de iconische Place de la Concorde in Parijs. Breaking, een dansstijl die in de jaren 1970 in de VS is ontstaan, zal tijdens de Olympische Spelen van Parijs 2024 twee onderdelen omvatten, met wedstrijden voor zowel vrouwen als mannen.

Teamsporten zorgen voor spannende finale van de Spelen

Van donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus vinden de finales plaats van de hockey-, handbal-, voetbal-, beachvolleybal-, volleybal-, basketbal- en waterpolosporten voor vrouwen en mannen, die een spannende finale vormen voordat het doek valt voor de Zomerspelen van 2024.

Bekijk het volledige programma van de Olympische Spelen van Parijs 2024.

De bronafbeelding bekijken

Reacties

graag wil ik weten wanneer de openings ceremonie is en de zwemwedstrijden van de dames en heren zijn

Graag wil ik weten wanneer de judo wedstrijden voor vrouwen -48 kilo bij de dames zijn.

Graag info over het programma Olympische spelen

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden